Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA au transmis la ONU un proiect de rezoluție privind încetarea focului în Gaza

© Sputnik / Caraus MihaiDrapel
Drapel - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2024
Abonare
Statele Unite au transmis Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluție privind încetarea focului în Gaza
CHIȘINĂU, 4 iunie – Sputnik. Statele Unite au transmis Consiliului de Securitate al ONU proiectul de rezoluție privind încetarea focului în Fâșia Gaza și un acord privind eliberarea ostaticilor, potrivit unui comentariu al ambasadorului SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.
„Astăzi, Statele Unite au înaintat un nou proiect de rezoluție a Consiliului de Securitate care susține o propunere... de a pune capăt luptei din Fâșia Gaza printr-un acord de încetare a focului și de eliberare a ostaticilor”, a spus Thomas-Greenfield.
Potrivit acesteia, mulți lideri și guverne, inclusiv din regiune, au aprobat planul.
„Solicităm Consiliului de Securitate să li se alăture pentru a cere punerea în aplicare a acestui acord fără întârziere și fără condiții suplimentare. Implementarea rapidă a acestui acord va permite o încetare imediată a focului, eliberarea ostaticilor, retragerea trupelor israeliene din zonele populate în prima etapă, o creștere imediată a asistenței umanitare și restabilirea serviciilor de bază, reîntoarcerea civililor palestinieni în nordul Fâșiei Gaza”, a spus Thomas-Greenfield.
Ea a afirmat, de asemenea, că punerea în aplicare a „acordului” propus va contribui la punerea în aplicare a foii de parcurs pentru a rezolva pe deplin criza.
Fluxul de știri
0