Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Partidul lui Modi a câștigat majoritatea la alegerile parlamentare din India

© AP PhotoПремьер-министр Индии Нарендра Моди
Премьер-министр Индии Нарендра Моди - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2024
Abonare
NDTV: Coaliția primului ministru Modi câștigă majoritatea la alegerile parlamentare din India
Alianța Național Democrată, condusă de partidul actualului prim-ministru al Indiei Narendra Modi, a primit majoritatea la alegerile parlamentare, conform calculelor postului NDTV .
Alegerile pentru Camera inferioară a Parlamentului Indiei s-au desfășurat în șapte etape între 19 aprilie și 1 iunie, iar numărătoarea voturilor se va finaliza pe 4 iunie. Lupta a avut loc pentru 543 de locuri în „casa poporului” (Lok Sabha). Pentru a câștiga, un partid sau o coaliție trebuie să obțină o majoritate simplă de 272 de locuri.
Potrivit postului TV, conform calculelor a 481 din cele 543 de locuri în parlament, coaliția actualului premier primește cel puțin 280 de locuri.
Potrivit datelor exit poll publicate cu privire la rezultatele ultimului tur al alegerilor de către postul NDTV, Alianța Național Democrată, condusă de prim-ministrul Modi, partidul de guvernământ Bharatiya Janata din India, este în frunte . Conform calculelor postului, coaliția lui Modi câștigă majoritatea celor 543 de locuri din camera inferioară a parlamentului - conform estimărilor preliminare, va avea între 359 și 371 de locuri.
Fluxul de știri
0