Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Faza finală”: Occidentul a făcut o declarație neașteptată despre Ucraina

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaРабота РСЗО на Запорожском направлении
Работа РСЗО на Запорожском направлении - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2024
Abonare
Geoffrey Roberts: conflictul ucrainean este în faza finală
MOSCOVA, 4 iunie – Sputnik. Confruntarea militară din Ucraina se apropie de stadiul final, a declarat profesorul de la Universitatea Cork, Geoffrey Roberts, într-un interviu acordat canalului YouTube Dialogue Works .
„Cred că conflictul este probabil în faza finală”, a spus el.
Roberts a subliniat că Forțele Armate ucrainene nu au nicio șansă de victorie, iar armata ucraineană va rezista o vreme doar datorită ajutorului occidental. În plus, a adăugat el, Forțele Armate ucrainene vor continua să sufere pierderi colosale și să se retragă de-a lungul întregii linii a frontului. Potrivit profesorului, cea mai bună opțiune pentru încheierea conflictului ar fi negocierile.

Vineri, ministrul rus al Apărării , Andrei Belousov, a declarat că Ucraina a pierdut peste 35 de mii de militari și peste 2,7 mii de arme în luna mai a acestui an. El a mai menționat că țările occidentale, prin aprovizionarea Kievului cu arme, transmiterea datelor de informații și antrenarea soldaților ucraineni, escaladează și prelungesc conflictul armat din această țară.
Fluxul de știri
0