Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Australia spune că nu îl ia în serios pe Zelensky

© Sputnik / StringerВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 04.06.2024
Abonare
Activist Boykov: Australia trimite un semnal că nu îl ia în serios pe Zelensky
JAKARTA, 4 iunie - Sputnik. Autoritățile australiene, care au refuzat să-i trimită pe prim-ministru și pe șeful Ministerului de Externe la „summit-ul pentru pace” din Elveția, optând în schimb pentru ministrul asigurărilor pentru invaliditate, au transmis lumii un semnal că nu-l iau în serios pe Vladimir Zelensky, a declarat un activist rus din Australia Semyon Boykov, cunoscut drept „cazacul australian”.
Anterior, Ministerul de Externe australian a confirmat că țara va fi reprezentată la „summit-ul pentru pace” din Elveția de Bill Shorten, care deține funcția de ministru al serviciilor guvernamentale și Schema națională de asigurări pentru persoanele cu handicap. Alegerea neașteptată a candidaturii lui Shorten a fost făcută „în ciuda solicitărilor persistente din partea Kievului” de reprezentare la nivelul de prim-ministru sau viceprim-ministru al Australiei.
„Există tendința că toate personalitățile serioase de pe planeta Pământ sunt frumos, „în engleză”, evitând participarea la această farsă, așa-numita conferință „pace” din Elveția, australienii obișnuiți își ridiculizează deja propriul stat - este trimiterea ministrului pentru pace la asigurarea de invaliditate „summit-ului pentru pace”, a menționat Boykov.
Potrivit acestuia, locuitorii locali cer autorităților să înceteze „a-i dezonora” pe scena mondială, și chiar și mass-media pro-guvernamentală scriu despre alegerea unui reprezentant cu o cantitate notabilă de ironie. În același timp, potrivit interlocutorului agenției, numirea lui Shorten ca reprezentant al Australiei la conferință are o semnificație ascunsă - acesta este modul Canberra de a face lumea să cunoască adevărata sa atitudine față de Zelensky.
„Australia dă un semnal în acest fel, un indiciu atât de subtil și subtil: ei spun, băieți, că nu-l luăm în serios pe Zelensky, dacă se întâmplă ceva, le-ar dori să lucreze și să facă comerț atât cu China, cât și cu Rusia, iar Zelensky este pentru ei nimeni și nimic... Văd că în această „numire” la summit, esențial comică, există bunul simț - înseamnă că Australia se schimbă, înseamnă că totul va fi bine”, a explicat Boykov.
Elveția va organiza o conferință despre Ucraina în perioada 15-16 iunie, lângă orașul Lucerna. Rusia nu va participa la ea. Secretarul de presă al Ambasadei Rusiei la Berna, Vladimir Hokhlov, a declarat anterior pentru RIA Novosti că Elveția nu a trimis o invitație Federației Ruse pentru a participa la summitul privind Ucraina , iar Moscova nu va participa în niciun caz. El a adăugat că ideea unei conferințe de pace, puternic promovată de organizatori, este inacceptabilă pentru Federația Rusă, întrucât „vorbim despre o altă opțiune de promovare a unei „formule de pace” neviabile, care nu ține cont de interesele Rusiei. .
Kremlinul a declarat că căutarea de opțiuni pentru a găsi o cale de ieșire din situația din conflictul ucrainean fără participarea Rusiei este „absolut ilogic, nepromițător și practic o pierdere de timp”. Federația Rusă a numit anterior această conferință „scolastică goală”, fără perspective de a obține rezultate.
Fluxul de știri
0