Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Parlamentul a fost vizitat de peste 2000 de copii de la începutul acestui an

© Sputnik / OsmatescoParlamentul RM
Parlamentul RM - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2024
Parlamentul RM. Foto de arhivă
Abonare
CHIȘINĂU, 2 iun - Sputnik. De la începutul acestui an, peste 2000 de copii au vizitat instituția parlamentară, ceea ce reprezintă jumătate din numărul total de vizitatori, anunță biroul de presă al Parlamentului.
Potrivit comunicatului, mii de copii de diferite vârste vin la Parlament pentru a afla mai multe despre activitatea legislativului.
„Prin aceste activități, instituția legislativului urmărește încurajarea spiritului civic al copiilor și dezvoltarea cunoștințelor în materie de democrație și activitate parlamentară. Toți doritorii pot vizita Parlamentului. Pentru aceasta, este necesară programarea unei vizite pe portalul www.vizite.parlament.md”, anunță comunicat.

Copiii beneficiază de un tur ghidat, adaptat vârstei lor. Aceștia vizitează muzeul Parlamentului, sala de ședințe plenare și sala pentru conferințe de presă. De asemenea, copiii au posibilitatea să discute cu deputații și să afle răspunsuri la întrebările lor.
„La fel, Parlamentul organizează și evenimente tematice, dedicate copiilor din țară. În acest an, 101 copii din toată țară au simulat o ședință plenară, în care au discutat despre combaterea violenței în instituțiile de învățământ. De asemenea, Parlamentul a găzduit reuniunea Clubului de Lectură „Gustul Cărților”, expoziții ale copiilor talentați din țară, diverse ateliere tematice de creație”, se mai menționează în comunicat.
Potrivit Direcției Comunicare și Relații Publice a Parlamentului, prin aceste activități, instituția legislativului urmărește încurajarea spiritului civic al copiilor și dezvoltarea cunoștințelor în materie de democrație și activitate parlamentară.
Fluxul de știri
0