Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ostalep: Armata Națională este folosită în scopuri politice

© Sputnik / OsmatescoValeriu Ostalep
Valeriu Ostalep - Sputnik Moldova, 1920, 02.06.2024
Abonare
Fostul viceministru de Externe spune că este un nonsens să cheltuiești astăzi bani pentru Armata Națională.
CHIȘINĂU, 2 iunie -Sputnik. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, forțele armate ale Republicii Moldova sunt folosite acum în scopuri politice pentru consolidarea puterii, susține fostul viceministru de Externe al Moldovei Valeri Ostalep.
„Așa se întâmplă, de exemplu, atunci când premierul Dorin Recean vorbește insistent despre radare, iar, de exemplu, legislativul îi cere să explice de ce avem nevoie de ele. Dar numai anume de ce. Ca să li se explice oamenilor de ce, în loc să reparăm ceva sau să construim ceva, sau să mișcăm cumva economia, noi cumpărăm un lucru de care nu înțelegem de ce avem nevoie. Este un nonsens, pentru că în cazul oricărei acțiuni militare aceste radare vor fi distruse într-o secundă", susține Ostalep.
În opinia sa, va fi foarte interesant ca în viitor să se organizeze o anchetă penală și o investigație pentru a afla cum într-o țară în care datoria de stat s-a dublat în câțiva ani, în care există o lipsă de resurse și oamenii se plâng zilnic de salariile mici, s-a dat prioritate înarmării armatei, cumpărării de radare și salturilor cu parașuta.
„Tovarășul Anatoli Nosatii, care este acum ministru al Apărării, sperăm că va fi încă în viață și sănătos atunci când va veni timpul și cu siguranță vor fi multe întrebări față de el”, a declarat Ostalep.
Fluxul de știri
0