Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Peskov: Europa alimentează în mod deliberat isteria de dinaintea războiului

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaDmitri Peskov
Dmitri Peskov - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2024
Dmitri Peskov. Foto de arhivă
Abonare
Peskov a declarat că Kremlinul este la curent cu încercările de a lovi teritoriul rusesc cu arme fabricate în SUA.
CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. În Europa sunt stimulate sentimente pro-război, isteria de dinaintea războiului este alimentată în mod deliberat acolo, a declarat purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, comentând declarația premierului ungar Viktor Orban despre faptul că țările europene au intrat într-o etapă intermediară de pregătire pentru război cu Rusia.
„Într-adevăr, există o totală suscitare a sentimentelor pro-război care se desfășoară acolo. Isteria premergătoare războiului este alimentată în mod deliberat. Toate acestea nu pot decât să afecteze situația generală în cel mai negativ mod. Escaladarea tensiunii continuă", a declarat Peskov.
De asemenea, el a precizat că Kremlinul este la curent cu încercările de a lovi teritoriul rusesc cu arme fabricate în SUA.
„Știm că, în general, armele de fabricație americană sunt deja folosite pentru a încerca lovituri pe teritoriul rusesc”, a spus el când a fost întrebat de reporteri cum tratează Kremlinul informațiile potrivit cărora președintele american Joe Biden a autorizat lovituri cu arme americane în adâncimea teritoriului rusesc.
Potrivit lui Peskov, încercările de a lovi Rusia cu arme americane arată implicarea SUA în conflictul din Ucraina.
„Aceasta este o dovadă mai mult decât elocventă a gradului de implicare a SUA în acest conflict”, a spus el.
Anterior, Departamentul de Stat al SUA a declarat că Biden a autorizat Ucraina să folosească arme americane pentru lupta împotriva bateriilor împotriva țintelor de pe teritoriul rusesc, lăsând în același timp în vigoare o interdicție privind utilizarea rachetelor ATACMS și a altor arme cu rază lungă de acțiune.
Fluxul de știri
0