Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Cultivarea cânepei industriale ar putea fi permisă în Moldova

© Pixabay / TinaKruPlantă de cânepă
Plantă de cânepă - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2024
Abonare
Secretarul de stat al Ministerului Agriculturii a declarat când ar putea începe în Moldova eliberarea permiselor pentru cultivarea cânepei industriale.
CHIȘINĂU, 1 iun - Sputnik. Permisele pentru cultivarea cânepei industriale în Moldova ar putea începe să fie eliberate încă din acest an. Acest lucru a fost declarat de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, Vasile Șarban.
„Sperăm că acest lucru se va întâmpla în viitorul foarte apropiat. Au fost deja mai multe încercări în ultimii ani și am ajuns la un acord cu Ministerul de Interne, Agenția Antidrog și reprezentanții din domeniul medical. De asemenea, am făcut unele modificări în vederea simplificării procedurii de autorizare pentru cultivarea cânepei tehnice", a declarat Șarban.
Secretarul de stat a dat asigurări că acest tip de plantă nu este periculos, iar conținutul său de substanțe psihotrope este de numai 0,3%.
Șarban a mai precizat că vor fi modificate condițiile pentru cei care doresc să cultive astfel de plante.
„ Începând cu anul 2024 probabil că va fi deja posibil să se elibereze autorizații pentru cultivatori cu respectarea tuturor regulilor. Nu va fi nevoie să se mai instaleze garduri, să fie montate camere de supraveghere, paznici și așa mai departe", a declarat oficialul.
Fluxul de știri
0