Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ambasada Irlandei va fi deschisă în Republica Moldova

© Photo : Ministerul Afacerilor Externe al Republicii MoldovaȘeful Ministerului Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, și președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului irlandez, Sean O'Fergail
Șeful Ministerului Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, și președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului irlandez, Sean O'Fergail - Sputnik Moldova, 1920, 01.06.2024
Șeful Ministerului Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, și președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului irlandez, Sean O'Fergail. Foto de arhivă
Abonare
Ministrul moldovean de Externe a avut o întrevedere cu Sean O'Fergail, președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul irlandez.
CHIȘINĂU, 1 iunie - Sputnik. Ambasada Irlandei ar putea să-și înceapă activitatea în Moldova chiar din anul 2025. Această posibilitate a fost discutată de viceprim-ministrul, șeful Ministerului Afacerilor Externe, Mihail Popșoi, și președintele Camerei Reprezentanților a Parlamentului irlandez, Sean O'Fergail.
„Salutăm decizia de a deschide o ambasadă la Chișinău, ceea ce va contribui la consolidarea legăturilor și la impulsionarea dialogului politic dintre țările noastre”, a declarat ministrul moldovean de Externe.
În cadrul convorbirii, Popșoi a mai amintit că în acest an, Republica Moldova și Irlanda sărbătoresc 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice și a calificat deschiderea ambasadei drept un pas semnificativ pentru a marca această dată.
„Această ocazie este un bun prilej de a aprofunda agenda de cooperare în domeniile politic, economic și cultural”, a spus Popșoi.
Potrivit serviciului de presă al Ministerului moldovean de Externe, oficialii au discutat despre cooperarea bilaterală, despre procesul de integrare europeană a republicii și reformele aferente, precum și despre acțiunile autorităților moldovenești în contextul problemelor de securitate regională.
Fluxul de știri
0