Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ultimul sunet: Elevii din întreaga țară au marcat astăzi ultima zi din anul școlar

© Sputnik / Miroslav Rotariпоследний звонок 2017
последний звонок 2017 - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2024
Abonare
Ultimul sunet de clopoțel a răsunat în școlile din țară. S-a încheiat anul de studii 2023-2024
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Pe 31 mai 2024, în școlile din Republica Moldova s-a desfășurat tradiționalul careu de încheiere a anului de învățământ. Tradiționallul eveniment „Ultimul sunet de clopoțel” a început la ora 8.30 și a durat cel mult 45 de minute.
Programul evenimetului a fost decis de Consiliul profesoral al fiecărei instituții în parte, iar, în acest sens, pentru o mai bună organizare, Ministerul Educației și Cercetării a emis o circulară în adresa direcțiilor de învățământ și tuturor școlilor din țară.
„Îmbrăcați în haine de sărbătoare și cu buchete de flori în mâini, elevii și-au luat rămas bun de la colegi și de la profesori. Cele mai mari emoții le-au avut copiii din clasa întâi, dar și absolvenții – elevii din clasele a IX-a și a XII-a”, scrie Moldpres.
Potrivit aceleiași surse, după festivitatea dedicată ultimului sunet, au fost planificate discuții ale diriginților cu elevii privind activitățile din anul de studii 2023-2024 și, în special, despre regulile de securitate în perioada vacanței de vară. De asemenea, elevii vor fi informați individual despre rezultatele obținute pe parcursul anului curent de studii la disciplinele școlare.
Pentru elevii claselor a I-a – a VIII-a și a X-a – a XI-a a început vacanța de vară. Pentru elevii claselor a IX-a și a XII-a vor urma examenele de absolvire a gimnaziului și liceului.
În Republica Moldova activează circa 1200 de școli. Majoritatea instituțiilor sunt de treaptă gimnazială.
Fluxul de știri
0