Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Szijjarto consideră drept o nesăbuiță acceptul NATO ca Ucraina să atace teritoriul Rusiei

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKПетер Сийярто
Петер Сийярто - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2024
Abonare
Szijjarto: Planurile NATO de a permite Kievului să lovească în adâncul Rusiei cu arme occidentale este o nebunie
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Ministrul ungar al Relațiilor Economice și Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, a calificat drept o nebunie planurile NATO de a permite Ucrainei să lovească cu arme occidentale în adâncul Rusiei, deoarece aceasta din urmă ar putea riposta.
„Consider că este o nebunie ca ucrainenii să lovească teritoriul Rusiei cu arme occidentale. Cred că este o idee nesăbuită pentru că, așa cum am văzut până acum, Rusia va răspunde. Rusia nu duce lipsă de muniție și echipament, va răspunde de multe ori", a declarat Szijjártó jurnaliștilor ungari după o reuniune a miniștrilor comerțului din UE, discurs difuzat de postul de televiziune M1.
El a spus că este timpul să se oprească „această nebunie” înainte de a se întâmpla „o nenorocire ireparabilă”.
De asemenea, Szijjártó a criticat din nou planurile NATO de a-și extinde misiunea de coordonare în Ucraina, întrucât Alianța își șterge astfel propria „linie roșie”.
În același timp, ministrul ungar de Externe a recunoscut că la reuniunea miniștrilor de Externe ai NATO de la Praga, va fi „dat un nou impuls” mediului războinic care există în Europa, deși Ungaria va încerca în continuare să combată din răsputeri în vederea evitării oricărei participări la misiunea NATO.
Anterior, Szijjártó a declarat că la consiliul miniștrilor de externe ai UE s-a discutat „cu antuziasm” autorizarea Kievului de a lovi cu arme occidentale în adâncul Rusiei și s-a evaluat într-o manieră pozitivă perspectiva ca statele membre NATO să asigure protecția spațiul aerian deasupra Ucrainei, fapt ce ar amenința cu un război mondial.
Fluxul de știri
0