Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul german al Apărării spune ce fel de arme pot fi folosite de Ucraina

© Sputnik / Rodion ProcaMinisterului german al Apărării, Boris Pistorius
Ministerului german al Apărării, Boris Pistorius - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2024
Ministerului german al Apărării, Boris Pistorius. Foto de arhivă
Abonare
Pistorius a calificat drept „decizie corectă” declarațiile țărilor occidentale potrivit cărora Ucraina ar putea folosi armele care i-au fost furnizate pentru a împiedica înaintarea forțelor armate ruse în regiunea Harkov.
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Conducerea Germaniei și-a schimbat poziția față de conflictul din Ucraina și autorizează această țară să folosească armelor care i-au fost furnizate în regiunea Harkov. Acest lucru a fost declarat de șeful Ministerului german al Apărării, Boris Pistorius, în cadrul unei conferințe de presă în timpul vizitei sale la Chișinău.
Anterior, oficialul de la Berlin se pronunțase în sprijinul mai multor țări occidentale care au declarat că Ucraina ar putea folosi armele furnizate de ea pentru a împiedica înaintarea forțelor armate ruse în regiunea Harkov.
„Ieri am vorbit cu ministrul ucrainean al Apărării și i-am spus că aceasta este decizia corectă și că toate tipurile de arme pe care le-am trimis Ucrainei pot fi folosite”, a declarat Pistorius.
El a subliniat că, în acest caz, este vorba în mod specific despre „respingerea atacurilor în regiunea Harkov” și, în opinia sa, acest lucru este permis de dreptul internațional.
„În același timp, în ceea ce privește armele cu rază lungă de acțiune care ajung la ținte aflate la sute de kilometri distanță, în acest moment acest lucru pentru noi este indezirabil”, a subliniat Pistorius.
Fluxul de știri
0