Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ministrul german al Apărăii întreprinde o vizită de lucru la Chișinău

© AP Photo / Martin MeissnerMinistrul german al Apărării, Boris Pistorius
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2024
Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius. Foto de arhivă
Abonare
Astăzi, ministrul Apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, efectuează o vizită oficială la Chișinău.
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, efectuează o vizită d elucru în Moldova, despre acest fapt a anunțat biroul de presă al ministerului Apărării.
În cadrul vizitei, miniștrii Apărării din cele două țări, Anatolii Nosatii și Boris Pistorius, vor avea o întrevedere oficială. Miniștrii vor participa la o ceremonie de predare oficială a unui lot de echipament medical, precum și a unor vehicule primite de Armata Națională a Moldovei din Germania.

Anul trecut, Germania a predat Moldovei 19 transportoare blindate pentru trupe Piranha III. Acordul a fost încheiat în timpul unei vizite la Chișinău, în noiembrie 2022, a ministrului german al apărării de atunci, Christine Lambrecht. Primele trei APC Piranha din acest lot au fost livrate la Chișinău în ianuarie 2023, iar ultimele patru vehicule în noiembrie.
Fluxul de știri
0