Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Germania va transmite Moldovei încă 14 transportoare blindate de trupe de tip Piranha

© Sputnik / Rodion ProcaMinistrul apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, în vizită oficială la Chișinău
Ministrul apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, în vizită oficială la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 31.05.2024
Ministrul apărării al Republicii Federale Germania, Boris Pistorius, în vizită oficială la Chișinău. Foto de arhivă
Abonare
Un nou lot de transportoare blindate de trupe din Germania va începe să fie livrat în curând în Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 31 mai - Sputnik. Germania va livra Moldovei încă 14 transportoare blindate pentru trupe de tip Piranha. Acest lucru a fost anunțat de ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, in cadrul unei conferințe de presă comune cu șeful Ministerului Apărării, Anatolie Nosatii, în timpul vizitei sale la Chișinău.
De asemenea, un lot de ajutoare germane a ajuns la dispoziția Armatei Naționale a Republicii Moldova.
„Asistența oferită astăzi reprezintă un alt pas important în eforturile comune de modernizare a armatei, în special a echipamentului acesteia. Echipamentul destinat militarilor va îmbunătăți semnificativ situația în ceea ce privește gestionarea urgențelor medicale și acordarea primului ajutor în condiții de teren", a declarat Nosatii în cadrul unei conferințe de presă.
La rândul său, Pistorius a declarat că, pe lângă cele 19 vehicule Piranha deja livrate Republicii Moldova, au fost semnate documente pentru transferul a încă 14 astfel de vehicule, precum și sisteme individuale de apărare antiaeriană.
„Susținem eforturile Moldovei de a-și consolida apărarea aeriană și vom livra anul viitor echipamente în acest scop. Este vorba despre sisteme individuale de apărare. De asemenea, este vorba despre vehicule cu destinație logistică, pe care le-am furnizat deja și le vom furniza în viitor", a dat asigurări Pistorius.
El a adăugat că Germania va fi întotdeauna de partea Moldovei, care face parte din familia europeană și face pași importanți pe calea aderării la UE.
Fluxul de știri
0