Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Suedia va aloca Ucrainei bani și două avioane de recunoaștere radar

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev, Ucraina
Kiev, Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2024
Abonare
Suedia va aloca Ucrainei bani și două avioane de recunoaștere radar cu rază lungă de acțiune ASC 890.
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Suedia va aloca Ucrainei 1,26 miliarde de dolari pentru consolidarea apărării sale aeriene și două avioane de recunoaștere radar cu rază lungă de acțiune ASC 890.
Acest lucru a fost anunțat de vicepremierul suedez Ebba Busch. Pachetul va include, de asemenea, muniție de artilerie și vehicule blindate.
Anterior, avioanele de recunoaștere și de desemnare a țintelor nu au fost transferate de UE către Ucraina: țările NATO s-au concentrat pe transferul de sisteme de REB la sol, de informații electronice și de război contra-baterie.
Aeronava suedeză ASC 890 este prima aeronavă de acest tip al cărei transfer a fost anunțat oficial și, eventual, formalizat pentru un transfer ulterior de avioane de luptă F-16. Acesta este echipat cu un radar Erieye cu o zonă de scanare de 120 de grade, permite urmărirea navelor, avioanelor și rachetelor la o distanță de până la 350 de kilometri la o altitudine de 6 kilometri.
Drapel UE - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2024
Internațional
Macron și Scholz, văzuți cu ochi tot mai răi în UE?
Fluxul de știri
0