Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Sisteme mari de stocare a energiei electrice în baterii vor fi instalate cu sprijinul SUA

CC BY-SA 4.0 / Guvernul Republicii Moldova / Prim-ministrul Dorin Recean și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au vizitat stația electrică de la Brăila, municipiul Chișinău, una din locațiile unde vor fi instalate sistemele de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii.
Prim-ministrul Dorin Recean și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au vizitat stația electrică de la Brăila, municipiul Chișinău, una din locațiile unde vor fi instalate sistemele de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii. - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2024
Prim-ministrul Dorin Recean și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au vizitat stația electrică de la Brăila, municipiul Chișinău, una din locațiile unde vor fi instalate sistemele de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii.. Foto de arhivă
Abonare
Republica Moldova va avea un sistem nou de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii.
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Un sistem nou de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii (BESS) și echipament suplimentar vor fi procurate pentru a îmbunătăți fiabilitatea rețelelor electrice a Moldovei și gestiona eficient rezervele de energie și fluctuațiile cererii, integra energia din surse regenerabil și mări capacitățile pe măsură ce necesitățile energetice ale consumatorilor evoluează, anunță Ministerul Energiei.
Potrivit sursei citate, anunțul dat a fost făcut de secretarul de stat al Statelor Unite ale Americii, Antony Blinken, în cadrul conferinței de presă susținute împreună cu președinta Maia Sandu la Chișinău.
Cu această ocazie, premierul Dorin Recean și secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, au vizitat stația electrică de la Brăila, municipiul Chișinău, una din locațiile unde vor fi instalate sistemele de dimensiuni mari pentru stocarea energiei electrice în baterii.
Investiția de 85 de milioane de dolari face parte din pachetul de sprijin al Statelor Unite pentru sectorul energetic din Republica Moldova, de 300 milioane de dolari, anunțat anul trecut.
Fluxul de știri
0