Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șeful Parlamentului Irlandei va efectua o vizită de lucru la Chișinău

CC BY 2.0 / Houses of the Oireachtas / Seán Ó Fearghaíl,
Seán Ó Fearghaíl, - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2024
Seán Ó Fearghaíl,. Foto de arhivă
Abonare
Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei va efectua o vizită în Republica Moldova
CHIȘINĂU, 30 mai -Sputnik. Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va efectua o vizită în Republica Moldova în perioada 31 mai – 2 iunie 2024, transmite biroul de presă al Parlamentului de la Chișinău.

Potrivit comunicatului, vizita unui speaker irlandez în țara noastră este pentru prima dată în cei 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice moldo-irlandeze.
„Președintele Camerei Reprezentanților Parlamentului Irlandei, Seán Ó Fearghaíl, va avea o întrevedere cu Președintele Parlamentului, Igor Grosu. Ulterior, cei doi președinți de parlament vor susține un briefing de presă, planificat pentru vineri, 31 mai, ora 14:00”, se anunță în comunicat.
De asemenea. agenda mai include întrevederi cu președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Ina Coșeru, cu membrii Grupului parlamentar de prietenie cu Irlanda din Parlamentul Republicii Moldova și cu viceprim-ministrul Mihai Popșoi, ministru al Afacerilor Externe.
Discuțiile vor viza agenda europeană a țării noastre și sprijinul oferit de Irlanda în eforturile de aderare la UE, intensificarea dialogului parlamentar dintre Republica Moldova și Irlanda, impulsionarea cooperării comercial-economice.
Speakerul irlandez va fi însoțit în vizita în Republica Moldova de o delegație de senatori.
Fluxul de știri
0