Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CSP a anunțat rezultatele consursului public pentru funcția de Procuror General

© Photo : Consiliul Superior al ProcurorilorConsiliul Superior al Procurorilor
Consiliul Superior al Procurorilor - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2024
Abonare
Consiliul Superior al Procurorilor, în cadrul ședinței din 30 mai 2024, a hotărât cine este câștigătorul consursului privind funcția de Procuror General al țării
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat astăzi că va propune Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu candidatura lui Ion Munteanu pentru funcția de procuror general, se anunță în comunicatul publicat pe site-ul CSP.
Potrivit comunicatului, punctajul final al concursului public, pentru selectarea candidatului la funcția de Procuror General, care reprezintă media punctajului acordat de către toți membrii Consiliului Superior al Procurorilor, a fost publicat cu indicarea tuturor candidaților în ordine descrescătoare după cum urmează:
Ion Munteanu – 9,21;
Octavian Iachimovschi – 8,80;
Alexandru Cernei – 7,92.
Astfel, Ion Muntean a acumulat cel mai mare punctaj la proba interviu din concurs și a trecut deja evaluarea externă. Urmează ca șeful statului în decurs de 15 zile să emită decretul de numire în funcția de Procuror General.
Amintim că la sfârșitul lunii februarie, CSP a anulat concursul pentru funcția de procuror general, după ce un membru al Consiliului, a depunctat un candidat.
Fluxul de știri
0