Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

CEC solicită PAS să transfere în bugetul de stat banii obținuți în mod ilegal

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 30.05.2024
Abonare
Hotărârea a fost adoptată în cadrul unei ședințe a Comisiei Electorale Centrale.
CHIȘINĂU, 30 mai - Sputnik. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare în Moldova, a primit un avertisment din partea Comisiei Electorale Centrale privind respectarea legislației privind partidele politice.
Astfel, CEC cere ca PAS să transfere în bugetul de stat suma totală de 370.000 de lei, bani primiți ilegal de la mai multe persoane juridice (companii private), care la momentul donării aveau datorii restante la bugetul public național mai vechi de 60 de zile. Decizia a fost adoptată de Comisia Electorală Centrală în ședința din 28 mai.
Potrivit documentului, PAS trebuie să informeze CEC despre măsurile întreprinse și să prezinte documente care să confirme transferul sumei sus-menționate în bugetul public național până la data de 31 mai 2024, ora 15:00.
Neîndeplinirea acestei obligații în termenul stabilit atrage după sine suspendarea transferului de fonduri de la bugetul de stat în mărimea sumei recuperate ilegal, începând cu luna imediat următoare celei în care a fost suspendat dreptul de transfer.
Fluxul de știri
0