Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În Chișinău pompierii au salvat un bărbat dintr-un incendiu

© Sputnik / Mihai CarausPompieri
Pompieri - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2024
Abonare
În Chișinău pompierii au salvat un bărbat dintr-un incendiu
CHIȘINĂU, 29 mai – Sputnik. IGSU informează despre intervenția pompierilor din capitală la lichidarea unui incendiu de pe strada Albișoara nr.70.
În noaptea de 29 mai 2024 pompierii au fost solicitați pentru a lichida un incendiu izbucnit în interiorul unui apartament de pe strada Albișoara nr.70 din municipiul Chișinău. Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 00:51. Potrivit primelor informații, flacără deschisă a fost observată de la etajul 11 a unui bloc de locuit cu 15 nivele. Imediat, la fața locului au fost îndreptate 4 autospeciale de intervenție cu un efectiv de 15 angajați IGSU. Ajunși, aceștia au evacuat din interiorul apartamentului un bărbat în vârstă de 89 de ani, care a primit arsuri 30 % pe suprafața corpului, dar și intoxicație cu monoxid de carbon. Ulterior, acesta în stare conștientă a fost preluat de medici pentru îngrijiri de rigoare.
De asemenea, în timpul intervenției salvatorii au mai evacuat alte două persoane de pe același etaj, care nu au avut de suferit, evitând intoxicarea acestora cu produsele de ardere.
Pompierii au reușit localizarea arderii la ora 01:16 și lichidarea completă către ora 02:33. În urma incendiului au ars complet bunurile materiale de la bucătăria locuinței afectate cu suprafața totală de 45 m2, dar și geamul apartamentului superior.
Potrivit IGSU în ultimele 24 de ore salvatorii și pompierii au intervenit în 36 situații de risc.
Alexei Buzu, ministrul Muncii și Protecției Sociale - Sputnik Moldova, 1920, 29.05.2024
Societate
MMPS a primit o donație de patru automobile
Fluxul de știri
0