Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Financial Times acuză SUA de subminare a ordinii internaționale

© AP Photo / Vadim GhirdaАмериканская военная база в Девеселу
Американская военная база в Девеселу - Sputnik Moldova, 1920, 28.05.2024
Abonare
FT a acuzat SUA că subminează ordinea internațională și încalcă regulile
CHIȘINĂU, 28 mai - Sputnik. SUA vorbește adesea despre o ordine internațională bazată pe reguli, dar o subminează constant și încalcă ea însăși aceste reguli, scrie editorialistul Financial Times, Gideon Rahman.
„Secretarului de stat american Anthony Blinken îi place să facă apel la ordinea mondială bazată pe reguli..... Blinken spune că SUA este în favoarea unei ordini mondiale bazate pe reguli, mai degrabă decât în favoarea dreptului forței. Aceasta este o idee atractivă... dar propriile acțiuni ale Americii subminează părți vitale ale ordinii mondiale bazate pe reguli", scrie jurnalistul.
El consideră că ultimele două săptămâni au evidențiat în mod deosebit aceste încălcări ale Washingtonului. Ca exemple, Rahman citează impunerea de tarife americane pentru mașinile electrice chinezești, ceea ce contravine regulilor comerciale internaționale, precum și amenințările de a impune sancțiuni în urma intenției Curții Penale Internaționale de a emite un mandat de arestare pe numele premierului israelian Benjamin Netanyahu, în opoziție cu încercările instanței de a aplica legile.
În plus, materialul notează că în multe părți ale planetei față de SUA declarațiile despre o ordine mondială justă „sunt tratate cu ironie”.
Рабочий визит президента Владимира Путина в Белоруссию. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2024
Rusia
Ce a declareat Putin după întrevederea cu Lukașenko
Anterior, președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că SUA se gândește doar la sine și, dorind să păstreze o lume unipolară, sacrifică alte state.
Președintele rus, Vladimir Putin, a subliniat că monopolul american nu este agreat de marea majoritate a țărilor din lume, inclusiv de aliații săi. De asemenea, el a subliniat că SUA încearcă să rupă ordinea mondială de după cel de-al Doilea Război Mondial, încercând să își consolideze dominația în lume și fără a lua în considerare opinia celorlalte țări.
Fluxul de știri
0