Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

UE a crescut brusc achizițiile de fier, oțel și aluminiu din Rusia

© Sputnik / Alexandr Kryazhev / Accesați arhiva multimediaProducția de aluminiu la turnătoriile companiei RUSAL
Producția de aluminiu la turnătoriile companiei RUSAL - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2024
Producția de aluminiu la turnătoriile companiei RUSAL. Foto de arhivă
Abonare
UE a sporit achizițiile de fier, oțel și aluminiu din Rusia din cauza cererii în creștere
CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Uniunea Europeană a majorat în luna martie achizițiile de fier, oțel și aluminiu din Rusia, în principal din cauza creșterii multiple a cererii din Belgia și Germania, potrivit calculelor RIA Novosti bazate pe statisticile europene.
Astfel, Moscova a devenit în martie al doilea mare furnizor de fier și oțel pentru Uniunea Europeană, majorând exporturile de 1,7 ori în termeni lunari - până la 328 milioane de euro. Acesta a fost maximul din mai 2023, când țările din Uniune au cumpărat aceste metale în valoare de 369 de milioane de euro.
Principalul cumpărător a fost Belgia, care în prima lună de primăvară a crescut achizițiile de 3,5 ori, până la 130,5 milioane de euro. Aceasta a fost cea mai mare achiziție pentru această țară din iunie 2022 încoace. Italia a crescut achizițiile cu un sfert, până la 85 de milioane de euro, iar Danemarca cu 30%, până la 35,1 milioane de euro. Republica Cehă (23 de milioane de euro) și Țările de Jos (20 de milioane de euro) se află, de asemenea, printre primii cinci cumpărători.
Участники Всемирного фестиваля молодежи  - Sputnik Moldova, 1920, 25.05.2024
Internațional
Expoziția „Rusia” a fost vizitată deja de 14 milioane de oameni,
În același timp, Ungaria a reluat achizițiile după o pauză de patru luni, cumpărând fier și oțel în valoare de 13,7 milioane de euro.
În același timp, livrările de aluminiu au crescut cu 29% de la o lună la alta, până la 91,4 milioane de euro, cel mai mare nivel din octombrie anul trecut. Creșterea s-a datorat unei creșteri de cinci ori a achizițiilor din partea Germaniei, până la 22,4 milioane de euro. Spania (+69%) și Polonia (+21%) și-au majorat, de asemenea, în mod activ importurile.
Fluxul de știri
0