Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Serebrian: Cheltuielile militare ale Moldovei sunt foarte mici

© Sputnik / OsmatescoБрифинг вице-премьера по реинтеграции Олега Серебряна и посла по особым поручениям Украины Пауна Роговея
Брифинг вице-премьера по реинтеграции Олега Серебряна и посла по особым поручениям Украины Пауна Роговея - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2024
Abonare
Vicepremierul pentru reintegrare consideră că în zadar Tiraspolul acuză Chișinăul de militarizare excesivă.
CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Cheltuielile financiare ale Moldovei în sectorul militar sunt foarte mici, astfel că Tiraspolul acuză în zadar Chișinăul de militarizare excesivă, a declarat vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian.
În opinia sa, exercițiile pacificatorilor pe malul stâng al Nistrului pot fi efectuate ca o contrabalansare a celor de pe malul drept, pe care Tiraspolul le consideră amenințătoare.
„Am mai spus la recenta reuniune a formatului 1+1, când am fost acuzați de militarizare excesivă, că bugetul militar al Republicii Moldova este de câteva ori mai mic decât cel al celui mai mic stat membru NATO, Luxemburg”, a declarat Serebrian la Jurnal TV.
Potrivit vicepremierului, bugetul militar al Republicii Moldova este mai mic de 100 de milioane de euro, în timp ce Luxemburgul cheltuiește în acest scop până la 500 de milioane de euro.
„Mai avem de recuperat acest decalaj, astfel încât să avem o armată capabilă să facă față provocărilor de securitate din regiune. Vedem și noi cât se cheltuie la Tiraspol în acest scop", a spus vicepremierul.
Fluxul de știri
0