Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Popșoi: Vizita lui Blinken în Moldova este un pas de susținere politică

© Sputnik / Rodion ProcaMihai Popșoi
Mihai Popșoi - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2024
Abonare
Ministrul moldovean de Externe a confirmat că în cadrul vizitei sale la Chișinău, Blinken va anunța asistență suplimentară pentru Republica Moldova.
CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken, va anunța un nou pachet de sprijin pentru Moldova în timpul vizitei sale la Chișinău. Acest lucru a fost anunțat luni, în cadrul unei conferințe de presă, de vicepremierul, șeful Ministerului Afacerilor Externe, Mahai Popșoi.
„În orice caz, vizita sa în sine este deja un pas de sprijin politic la un nivel extrem de înalt. Și este o dovadă a legăturilor noastre strânse cu Statele Unite. Este un semnal puternic de susținere politică, dar și de susținere economică, care va ajuta Republica Moldova și cetățenii săi", a spus ministrul.
În același timp, el a precizat că nu poate spune în avans ce va fi inclus în acest pachet de sprijin din partea SUA. Acesta va fi anunțat direct de către secretarul de stat al SUA la venirea sa în Moldova.
Anterior, secretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, James O'Brien, a declarat că secretarul de stat american, în timpul vizitei sale la Chișinău, la data de 29 mai, intenționează să anunțe sprijinul Washingtonului pentru independența energetică a Republicii Moldova. În plus, oficialul a precizat că asistența americană se va referi la „susținerea proceselor democratice” din țară în fața presupuselor „amenințări rusești”.
Fluxul de știri
0