Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Pavlovschi: democrația în Moldova există doar pe hârtie

© Sputnik / Rodion ProcaStanislav Pavlovschi
Stanislav Pavlovschi - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2024
Stanislav Pavlovschi. Foto de arhivă
Abonare
Fostul ministru al justiției consideră că autoritățile din Moldova batjocoresc principiile democrației, iar cetățenii nu știu cum să-și apere drepturile.
CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Democrația practic nu există în Moldova, iar autoritățile fac tot posibilul pentru a o elimina, a declarat într-un interviu Stanislav Pavlovschi, fostul șef al Ministerului Justiției și fost judecător la CEDO.
„Democrația practic nu există în Moldova, ea există doar pe hârtie, deși acum nu mai există nici pe hârtie, pentru că au schimbat majoritatea actelor normative care ar putea vorbi despre existența democrației în țara noastră”, a declarat Pavlovski în cadrul emisiunii postului de televiziune N4.
Potrivit ex-judecătorului de la CEDO, apărarea democrației în Republica Moldova a devenit astăzi prima prioritate.
„Din păcate, partenerii noștri de dezvoltare nu cunosc situația reală, astfel că cei care suferă de pe urma încălcării principiilor democratice în Moldova continuă să tacă, ei nu știu cum să-și apere drepturile. Ei nu cunosc procedura de apărare a drepturilor lor, nu au curajul necesar, nu au resurse financiare, nu au resurse umane", a declarat fostul ministru.
Fluxul de știri
0