Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban îndeamnă să fie oprită „psihoza războiului” de la Bruxelles

© AP Photo / LM OteroViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2024
Abonare
Premierul Ungariei a avertizat asupra riscului unui al treilea război mondial din cauza politicilor UE.
CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Situația actuală din Europa ar putea fi numită un preludiu al celui de-al treilea război mondial în anii următori, dacă „psihoza militară a Bruxelles-ului” nu va fi oprită. Acest lucru a fost declarat de premierul Ungariei, Viktor Orban, transmite RIA Novosti.
„Poate că peste 10 ani procesele actuale vor fi numite un preludiu la cel de-al treilea război mondial. Nu este exclus că, dacă lucrurile merg prost și nu putem controla psihoza militară dezvoltată la Bruxelles, istoria acestor ani va fi și ea un episod din primii ani ai marelui război mondial", a declarat Orban într-un interviu acordat canalului YouTube Patrióta.
După părerea sa, deși politicienii europeni văd în armele nucleare un mijloc de descurajare, cele mai grave scenarii s-ar putea materializa.
„După părerea mea, politicienii europeni consideră bomba nucleară ca pe un instrument tactic de descurajare și nu ca pe ceva ce ar trebui folosit cu adevărat, dar ceea ce ei se gândesc la începutul unui război se poate întâmpla la sfârșit, cele mai rele scenarii se realizează”, a declarat premierul ungar.
Anterior, Orban a menționat că declarațiile politicienilor și mass-media occidentale indică faptul că Europa se pregătește să înceapă un război cu Rusia. La rândul său, Budapesta se gândește la modul în care Ungaria, fiind membră NATO, nu ar trebui să participe la acțiunile alianței în afara teritoriului său, a subliniat premierul.
Fluxul de știri
0