Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grosu a plecat în Franța într-o vizită de lucru

© Sputnik / Rodion ProcaIgor Grosu
Igor Grosu - Sputnik Moldova, 1920, 27.05.2024
Abonare
O delegație a legislativului, condusă de președintele Parlamentului, s-a deplasat la Paris pentru o vizită de două zile.
CHIȘINĂU, 27 mai - Sputnik. Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, va efectua o vizită în Franța în perioada 27-29 mai, la invitația președintelui Adunării Naționale, Yael Brown-Pivet.
Din delegația moldovenească mai fac parte membrii grupului parlamentar de prietenie cu Franța, Marcela Adam și Ersilia Catravi.
La Paris, Grosu se va întâlni cu membrii Parlamentului francez - președintele Adunării Naționale și președintele Senatului, Gerard Larcher. De asemenea, el urmează să discute cu președinta grupului de prietenie Franța-Moldova din Adunarea Națională, Delphine Lingemann.
„Subiectele discutate în cadrul întrevederilor se vor referi la agenda europeană a Republicii Moldova și susținerea oferită de statele UE în implementarea acesteia, consolidarea cooperării parlamentare moldo-franceze și stimularea investițiilor europene”, a comunicat serviciul de presă al Parlamentului.
În mod tradițional, președintele Legislativului de la Chișinău, conform comunicatului, va avea o întâlnire cu diaspora moldovenească care trăiește în Franța. Grosu va vizita o întreprindere deținută de o familie de moldoveni din Montreuil, atelierul artistului Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat păstrării istoriei, meșteșugurilor și culturii moldovenești.
Fluxul de știri
0