Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Republica Moldova și România vor participa în comun la misiuni militare sub egida UE

© Sputnik / OsmatescoBriefing al șefilor ministerelor Apărării din Republica Moldova și România, Anatolie Nosatii și Angel Tõlvăr, la Chișinău
Briefing al șefilor ministerelor Apărării din Republica Moldova și România, Anatolie Nosatii și Angel Tõlvăr, la Chișinău - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2024
Briefing al șefilor ministerelor Apărării din Republica Moldova și România, Anatolie Nosatii și Angel Tõlvăr, la Chișinău. Foto de arhivă
Abonare
Șefii ministerelor moldovean și român al Apărării au semnat documentul respectiv la București.
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Miniștrii moldovean și român al Apărării, Anatolie Nosatii și Angel Tîlvăr, au semnat la București cel de-al doilea protocol de modificare a Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul României privind cooperarea în domeniul militar, semnat la Chișinău la 20 aprilie 2012.
Documentul actualizat prevede acordarea de sprijin reciproc în domeniul instruirii și participarea comună la misiuni și operațiuni sub egida organizațiilor internaționale, inclusiv a Uniunii Europene, a precizat Ministerul moldovean al Apărării.
Evenimentul a avut loc în marja vizitei de vineri a ministrului moldovean al Apărării în România.
Miniștrii au avut o întrevedere bilaterală și au discutat despre situația de securitate din regiunea Mării Negre, precum și despre „modalitățile prin care România ar putea sprijini Republica Moldova în contextul creșterii rezilienței la provocările actuale”.
Dialogul dintre Nosatii și Tîlvăr s-a axat pe cooperarea bilaterală în domeniul apărării și pe perspectivele de consolidare a parteneriatului.
Ministrul moldovean a mulțumit părții române pentru sprijinul acordat, inclusiv pentru activitățile comune de instruire și participarea la misiuni internaționale de menținere a păcii. De asemenea, a salutat sprijinul politic al României pentru parcursul de integrare europeană a Republicii Moldova.
Angel Tîlvăr a reiterat angajamentul său ferm pentru consolidarea securității și menținerea stabilității în regiune, precum și pentru modernizarea și reformarea sistemului de apărare al Republicii Moldova.
La București, Anatolie Nosatii a participat la cel de-al 8-lea Forum de securitate la Marea Neagră și în Balcani.
Fluxul de știri
0