Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

O decizie privind începerea negocierilor de aderare la UE ar putea fi luată în iunie

© Sputnik / Rodion ProcaCristina Gherasimov
Cristina Gherasimov - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2024
Abonare
Vicepremierul pentru Integrare Europeană consideră că UE va lua o decizie privind începerea negocierilor cu Republica Moldova până la sfârșitul lunii iunie.
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Conducerea UE ar putea lua o decizie de a începe negocierile cu Moldova privind aderarea acesteia la Uniunea Europeană în ultima săptămână a lunii iunie. Acest lucru a fost declarat de vicepremierul pentru Integrare Europeană, Cristina Gerasimov.
„Pe 24 iunie va avea loc Consiliul pentru Afaceri Generale, în cadrul căruia va fi luată o decizie privind organizarea unei conferințe interguvernamentale. Între reuniunea miniștrilor afacerilor externe și europene din 24 iunie și reuniunea prim-miniștrilor și președinților de la sfârșitul aceleiași săptămâni, putem vorbi despre data la care va avea loc conferința interguvernamentală. Asta în cazul în care se va lua decizia de a organiza această conferință", a declarat vicepremierul într-un comentariu pentru portalul Agora.
Ea a precizat că, în cazul în care se va lua decizia de a organiza conferința interguvernamentală, la aceasta va participa un grup restrâns de reprezentanți ai cabinetului moldovean.
Fluxul de știri
0