Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Lista georgienilor sancționați de SUA e secretă

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaБеспорядки у парламента в Тбилиси
Беспорядки у парламента в Тбилиси - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2024
Abonare
Lista georgienilor sancționați de SUA e secretă
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Departamentul de Stat al SUA nu va publica lista cu numele oficialilor georgieni care au căzut sub incidența sancțiunilor, a declarat secretarul de stat adjunct al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, James O'Brien.
„Sancțiunile împotriva membrilor familiilor oficialilor georgieni din cauza legii "agenților străini" ar trebui să îi forțeze pe aceștia să acționeze în conformitate cu normele lumii democratice. Dacă vrei să faci parte din comunitatea noastră, să primești beneficii, cum ar fi să știi exact unde vor merge copiii tăi la școală, atunci trebuie să începi să te comporți ca un membru al acestei comunități. Asta este tot ce spunem", a declarat O'Brien în cadrul briefingului.
La 23 mai, secretarul de stat american Anthony Blinken a declarat că Statele Unite vor revizui cooperarea bilaterală cu Georgia și vor începe să impună restricții de viză autorităților georgiene.
Fluxul de știri
0