Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Fermierii moldoveni pot aplica la creditele de stat până la sfârșitul lunii mai

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2024
Abonare
Cele mai multe cereri de împrumut au venit din partea agricultorilor din raioanele Cantemir și Edineț.
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare al Republicii Moldova continuă să accepte cereri pentru credite agricole urgente până la 31 mai.
Potrivit ministerului, de la 1 martie până la 24 mai curent, au fost recepționate 276 de cereri, iar 274 dintre acestea au fost aprobate. Cele mai multe cereri au venit din partea agricultorilor din raioanele Cantemir și Edineț.
Ministerul a menționat că acest instrument de creditare este destinat fermelor mici și microfermelor care se ocupă cu cultivarea cerealelor.
„Fermierii pot obține credite în valoare maximă de 500.000 de lei, dintre care 90 la sută sunt garantate de stat. Instrumentul financiar poate fi accesat și de cei ale căror credite sunt încadrate de Banca Națională în categoria 'subprime'", a precizat Ministerul Agriculturii.
Fermierii care doresc să devină beneficiari ai acestui împrumut trebuie să se adreseze băncilor comerciale din țară până la data de 31 mai 2024. Cererile sunt analizate conform procedurilor fiecărei bănci în parte. Cererile pentru garanția de stat se depun, de asemenea, prin intermediul băncilor.
Fluxul de știri
0