Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

12 partide politice din Moldova au semnat „Pactul pentru Europa”

© Sputnik / Rodion ProcaMoldova - UE
Moldova - UE - Sputnik Moldova, 1920, 26.05.2024
Abonare
La ceremonia de semnare au participat liderii și reprezentanții a 12 partide politice moldovenești.
CHIȘINĂU, 26 mai - Sputnik. Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), aflat la guvernare, și alte 11 formațiuni politice pro-europene au semnat duminică un „Pact pentru Europa”. Documentul este similar cu Pactul de la Snagov, semnat în 1995 de partidele politice din România care susțin integrarea europeană a țării.
„Având în vedere că exprimarea unității naționale privind subiectul integrării europene este un test de maturitate politică și civică pentru întreaga societate, conștienți de faptul că procesul de integrare europeană nu poate fi monopolizat și necesită eforturi conjugate a întregii societăți, conștienți că procesul de aderare la Uniunea Europeană presupune un dialog continuu dintre opoziție și putere bazat pe respect reciproc, incluziune, transparență și responsabilitate semnăm acest pact. Suntem conștienți de faptul că procesul de aderare la Uniunea Europeană poate fi realizat numai printr-un efort comun de unitate națională, creată de voința comună a tuturor cetățenilor”, se arată în document.
Partidele care au semnat Pactul pentru Europa sunt:
Partidul Verde Ecologist din Moldova;
Partidul Acțiune și Solidaritate;
Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei;
Partidul Social Democrat European;
Partidul Național Liberal;
Partidul Puterea Oamenilor;
Partidul Mișcarea Alternativă Națională;
Platforma DA;
Partidul Schimbării;
Liga Orașelor și Comunelor;
Coaliția Pentru Unitate și Bunăstare;
Partidul Politic „Voința Poporului”.
Reprezentanții Partidului Liberal Democrat din Moldova, care, după cum s-a anunțat anterior, ar fi trebuit să semneze și ei documentul, nu au participat la ceremonie.
Fluxul de știri
0