Moldova și Rusia
Sputnik Moldova vă prezintă informații și analize despre dezvoltarea relațiilor bilaterale pe agenda autorităților din Rusia și Moldova

Popșoi a declarat că Rusia folosește Moldova ca loc de testare a unor tehnologii

© Photo : Telegram / Mihai PopșoiPopșoi și ambasadorul SUA
Popșoi și ambasadorul SUA - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2024
Popșoi și ambasadorul SUA
Abonare
Popșoi a declarat că Rusia folosește Moldova ca „pepinieră” de testare a unor tehnologii
CHIȘINĂU, 24 mai - Sputnik. Rusia folosește R. Moldova „ca pe o pepinieră, ca un vas Petri, pentru a-și testa tehnologiile noi de influență și ingerință, pentru ca ulterior, dacă se vor dovedi eficace, să le utilizeze în altă parte”, declară ministrul de Externe moldovean, Mihai Popșoi.
„Cetățenii noștri au fost foarte mult timp pradă propagandei, trăind într-un mediu propagandistic ostil, din punct de vedere mediatic. Toți acești factori ne vulnerabilizează și Federația Rusă utilizează Republica Moldova ca pe o pepinieră, ca un vas Petri pentru a-și testa tehnologiile noi de influență și ingerință, pentru ca ulterior, dacă se vor dovedi eficace, să le utilizeze în altă parte. Mesajul pentru partenerii noștri este să ne ajute să ripostăm în Republica Moldova, astfel încât aceste tactici de război hibrid să nu fie apoi exportate în altă parte. Construim acest Centru de Comunicare Strategică, investim în domeniul combaterii amenințărilor cibernetice, în Apărare, Intelligence, Afaceri Interne pentru a avea o capacitate mai mare de a riposta și a avea un scut, fie el și modest la moment”, spune Popșoi.
Parlamentul RM - Sputnik Moldova, 1920, 24.05.2024
Politică
PAS vrea ca mai multe categorii de activități să poată fi urmărite ca „trădate de patrie”
Fluxul de știri
0