Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA nu susțin atacurile Ucrainei împotriva Rusiei, afirmă Blinken

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteAnthony Blinken
Anthony Blinken - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2024
Anthony Blinken. Foto de arhivă
Abonare
Blinken a declarat că SUA nu sprijină atacurile Ucrainei asupra teritoriului rusesc
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Statele Unite ale Americii nu susțin atacurile Ucrainei în adâncimea teritoriului rusesc, rezultă din declarația secretarului de stat Anthony Blinken.
„În ceea ce privește suportul și facilitarea atacurilor în afara Ucrainei, nu este ceea ce facem noi. Dar Ucraina va trebui să o facă și va trebui să ia propriile decizii. Iar eu vreau să mă asigur că au echipamentul de care au nevoie", a declarat Blinken în cadrul unei audieri a unei comisii a Camerei Reprezentanților din SUA.
Anterior, un grup de congresmeni americani, condus de președintele Comisiei de Informații a Camerei Reprezentanților, Mike Turner, l-a îndemnat pe secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, să permită Ucrainei să folosească armele transferate de Washington pentru „a lovi ținte strategice în interiorul teritoriului rusesc în anumite circumstanțe”.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina împiedică soluționarea conflictului, implică direct țările NATO în conflict și se „joacă cu focul”. Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a precizat că orice încărcătură care conține arme pentru Ucraina ar fi o țintă legitimă pentru Rusia. El a spus că SUA și NATO sunt implicate direct în conflict, inclusiv nu doar prin furnizarea de arme, ci și prin instruirea personalului pe teritoriul Marii Britanii, Germaniei, Italiei și al altor țări. Kremlinul a declarat că pomparea de arme în Ucraina dinspre Occident nu este favorabilă negocierilor și ar avea cu siguranță un efect negativ.
Fluxul de știri
0