Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Palestina a retransmis Consiliului de Securitate al ONU cererea de admitere în organizație

© AP Photo / KHALIL HAMRAPalestinieni cu steaguri
Palestinieni cu steaguri - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2024
Abonare
Ambasadorul palestinian: Reuniunea Consiliului de Securitate al ONU ar putea avea loc săptămâna viitoare
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Palestina a trimis din nou Consiliului de Securitate al ONU o propunere de admitere în organizație, reuniunea ar putea avea loc chiar săptămâna viitoare, a declarat pentru RIA Novosti ambasadorul palestinian în Austria și observator permanent la ONU la Viena, Salah Abdel Shafi.
„După ce am înaintat o propunere Adunării Generale de admitere a Palestinei la ONU, dar din cauza veto-ului american, aceasta a fost respinsă ... declarația a fost trimisă din nou la Consiliul de Securitate al ONU, cerând ca acesta să examineze pozitiv propunerea. Așteptăm o reuniune a Consiliului de Securitate pentru a discuta din nou această problemă. Acest lucru s-ar putea întâmpla foarte curând, presupun că probabil săptămâna viitoare", a declarat ambasadorul.
Anterior, SUA au exercitat dreptul de veto asupra unei rezoluții care recomanda Adunării Generale să admită Palestina în cadrul ONU. Marea Britanie și Elveția s-au abținut de la vot. Ceilalți membri ai Consiliului de Securitate au votat pentru.
Palestina are statut de observator la ONU, în timp ce Israelul este membru cu drepturi depline al organizației din 1948.
Fluxul de știri
0