Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ignatiev:Chișinăul încă nu a răspuns referitor la declarația privind reglementarea pașnică

© Sputnik / Rodion ProcaВиталий Игнатьев
Виталий Игнатьев - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2024
Abonare
Tiraspolul așteaptă o reacție la proiectul de declarație privind angajamentul față de metodele pașnice de soluționare a conflictului transnistrean.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Tiraspolul nu a primit încă răspunsul din partea Chișinăului la propunerea de adoptare a unei declarații de angajament față de metodele pașnice de reglementare a conflictului transnistrean, a declarat ministrul transnistrean de Externe, Vitalii Ignatiev.
Ignatiev a propus la data de 17 mai, în cadrul unei întrevederi cu vicepremierul moldovean pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, semnarea unei declarații de angajament față de metodele de reglementare pașnică.
„Nu există nicio reacție din partea Republicii Moldova. Există o reacție din partea unor parteneri internaționali și, evident, este pozitivă, deoarece proiectul de declarație conține pe hârtie ceea ce a fost schițat și exprimat la întâlnirea de vinerea trecută de către toți participanții", a declarat Ignatiev la televiziunea locală.
El a amintit că la Chișinău a cerut timp pentru studierea textului declarației. El a precizat că documentul este format din trei propuneri și că Tiraspolul așteaptă o reacție la proiectul de declarație.
„Există o oarecare normalizare a dialogului. Ne-am dori ca acesta să fie nu numai ritmic, ci să fie și cu multe soluții", a spus Ignatiev.
Fluxul de știri
0