Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Grupul parlamentar „Victoria” și-a declarat susținerea pentru producătorii agricoli

© Photo : Blocul Politic "Victorie" / TelegramBriefing de presă organizat de reprezentanții grupului politic „Victoria”, Irina Lozovan și Marina Tauber
Briefing de presă organizat de reprezentanții grupului politic „Victoria”, Irina Lozovan și Marina Tauber - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2024
Briefing de presă organizat de reprezentanții grupului politic „Victoria”, Irina Lozovan și Marina Tauber. Foto de arhivă
Abonare
Deputații din grupul parlamentar „Victoria” sunt încrezători că cooperarea cu țările UEEA va contribui la dezvoltarea agriculturii moldovenești.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Deputații din grupul parlamentar „Victoria” au înregistrat în Parlament un proiect de lege care are drept scop salvarea sectorului agricol al Moldovei, care a ajuns într-o stare catastrofală în timpul guvernării PAS. Acest lucru a fost anunțat în cadrul unui briefing de către reprezentanții grupului politic, Irina Lozovan și Marina Tauber.
Deputații au spus că declinul complet al sectorului agricol a început imediat după venirea la putere a partidului de guvernământ PAS și a Maiei Sandu, care a închis toate piețele tradiționale pentru producătorii noștri moldoveni, promițându-le avantaje în UE.
„Autoritățile moldovenești nu au promovat produsele agricole moldovenești și au deschis piața locală pentru fructele și legumele străine - acest lucru a dus la declinul industriei. Trei recolte au putrezit în depozite, iar autoritățile continuă să-i ignore pe fermierii aflați în grevă", a declarat Tauber.
Deputații sunt convinși că salvarea sectorului agricol trebuie să înceapă de la nivel de stat și, prin urmare, propun o serie de inițiative sub titlul general „Cumpărați produse moldovenești”, care includ creșterea subvențiilor, dezvoltarea piețelor de export în țările Uniunii Economice Euroasiatice (UEEA) și promovarea produselor autohtone pe piața internă.
„Salvarea agriculturii moldovenești se află în UEEA, deoarece planurile agrare de cooperare cu Europa s-au dovedit a fi inutile. La îndemnul Occidentului, Moldova a rupt relațiile cu Rusia și a încetat cooperarea cu CSI - acest lucru a avut un impact puternic asupra sectorului agricol moldovenesc și este plin de ruină pentru Moldova", a declarat Lozovan în cadrul briefingului.
Moldova a fost și rămâne o țară agricolă, iar distrugerea acestui sector este o crimă împotriva propriului popor, au subliniat deputații.
Fluxul de știri
0