Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Chicu a îndemnat UE să verifice utilizarea banilor alocați pentru Moldova

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaPremierul Ion Chicu
Premierul Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 23.05.2024
Abonare
Fostul premier a îndemnat Uniunea Europeană să verifice fondurile alocate Republicii Moldova pentru reforma justiției.
CHIȘINĂU, 23 mai - Sputnik. Partidul Dezvoltării și Consolidării din Moldova (PDCM) a expediat o scrisoare către Curtea de Conturi Europeană cu un apel de a verifica utilizarea fondurilor europene alocate pentru reforma justiției din Moldova. Acest lucru a fost anunțat de liderul formațiunii politice, fostul prim-ministru Ion Chicu.
„În legătură cu compromiterea scandaloasă a reformei justiției, cu implicarea celor mai corupți indivizi afiliați Maiei Sandu și guvernării PAS, pentru care s-au cheltuit zeci de milioane de euro din banii contribuabililor europeni, PDCM va sugera Curții de Conturi a Uniunii Europene să auditeze utilizarea banilor publici europeni pentru așa-zisa reformă a justiției, transformată de PAS într-o banală spălare de bani”, a scris Chicu pe rețelele de socializare.
Scrisoarea a fost trimisă și Misiunii Uniunii Europene în Republica Moldova.
În scrisoare, Chicu menționează că numeroasele nereguli au dus la pierderea încrederii opiniei publice în procesele de evaluare a judecătorilor și procurorilor, precum și în desfășurarea generală a reformei justiției și solicită efectuarea unui audit pentru a verifica utilizarea corectă a fondurilor europene alocate în acest scop. PDCM este, de asemenea, gata să sprijine și să furnizeze toate informațiile necesare pentru procedura de audit.
Fluxul de știri
0