Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Șor a învinuit autoritățile de la Chișinău de acțiuni antipopulare

© Sputnik / POOL / Accesați arhiva multimediaIlan Șor
Ilan Șor - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2024
Ilan Șor. Foto de arhivă
Abonare
Liderul blocului de opoziție „Victoria” a comentat decizia Curții de Apel Comrat care a recunoscut ca fiind ilegale suplimentele la plățile pentru pensii în Găgăuzia.
CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Actualele autorități moldovenești luptă în mod deschis și activ pentru ca poporul să rămână în continuare sărac, a declarat Ilan Șor, liderul blocului de opoziție „Victoria”, în replică la decizia Curții de Apel Comrat de a recunoaște drept ilegale suplimentele la plata pensiilor în Găgăuzia.
„Instanța nu explică această hotărâre absurdă. Dar cum să explici un furt evident? Sandu jefuiește pensionarii. Dacă nu poți să o faci tu, atunci nu-i împiedica pe alții să îmbunătățească viața oamenilor. Nu. Nu o putem face noi înșine și nu-i vom lăsa nici pe alții. Aceasta este logica regimului", a scris Șor pe rețelele de socializare.
Potrivit lui, conducerea autonomiei găgăuze face tot posibilul pentru a ajuta oamenii, oferind suplimente de pensii pe fundalul prețurilor mari la gaze. Politicianul a precizat că anul trecut, comitetul executiv al Găgăuziei a decis să acorde suplimente de pensii de două mii de lei pe lună.
„Acest lucru este foarte semnificativ pentru mulți oameni, ținând cont de faptul că pensia minimă în Moldova este de 2,7 mii de lei”, a spus Șor.
El a mai spus că peste 20 de mii de persoane din autonomie și-au deschis conturi și primesc indemnizații pe carduri bancare rusești.
Fluxul de știri
0