Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia organizează exerciții cu arme nucleare non-strategice

© Photo : Ministry of Defence of the Russian FederationВооруженные Силы РФ отмечают День ракетных войск и артиллерии
Вооруженные Силы РФ отмечают День ракетных войск и артиллерии  - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2024
Abonare
Rusia organizează prima etapă a unui exercițiu pentru a exersa pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice.
CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. În Districtul Militar Sud al Federației Ruse a început prima etapă a exercițiului cu pregătire practică de pregătire și utilizare a armelor nucleare non-strategice.
Ministerul rus al Apărării a publicat imagini de la locurile de desfășurare a exercițiului. Înregistrarea video arată avansarea complexelor operativ-tactice Iskander și instalarea rachetelor pe acestea, precum și purtătorul de rachete hipersonice „Kinjal” - avionul de vânătoare MiG-31 de pe aerodrom.
Anterior, Ministerul rus al Apărării a declarat că, la instrucțiunile președintelui, Statul Major General al Forțelor Armate Ruse a început pregătirile pentru un exercițiu cu formațiunile de rachete din Districtul Militar Sudic, cu implicarea aviației și a Marinei, în timpul căruia se va exersa pregătirea și utilizarea armelor nucleare non-strategice.
Exercițiul are ca scop, printre altele, asigurarea necondiționată a integrității teritoriale și a suveranității Federației Ruse ca răspuns la declarațiile provocatoare și la amenințările unor oficiali occidentali.
Președintele rus, Vladimir Putin, a declarat anterior că exercițiul se va desfășura în trei etape, iar Belarusul va participa și el la cea de-a doua etapă.
Fluxul de știri
0