Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Cinci spitale din Moldova au fost dotate cu fotovoltaice

© Sputnik / Maxim TopalSpital
Spital - Sputnik Moldova, 1920, 22.05.2024
Abonare
Cinci spitale din Moldova au fost dotate cu fotovoltaice
CHIȘINĂU, 22 mai - Sputnik. Cinci spitale raionale din țară dotate cu panouri fotovoltaice. Astăzi, la Spitalul raional Orhei, a avut loc inaugurarea panourilor fotovoltaice pentru cinci instituții medico-sanitare publice din țară.
Spitalul raional Orhei, una din instituțiile beneficiare, a fost dotat cu o centrală solară cu capacitatea de 74,8 kW, constituită din 136 panouri fotovoltaice. Centrala va acoperi circa 20-24% din consumul total de energie electrică al instituției medicale, economiile anuale fiind estimate la peste 300 de mii de lei.
De panouri fotovoltaice au beneficiat și spitalele raionale Căușeni, Edineț, Soroca și Ungheni. Achiziția a fost realizată în cadrul proiectului „Îmbunătățirea eficienței energetice în spitalele strategice din Republica Moldova – achiziționarea și instalarea panourilor fotovoltaice”, finanțat de Guvernul Republicii Coreea și implementat de Ambasada Republicii Coreea în Ucraina, în parteneriat cu Ministerul Sănătății.
ISS: Astronauts install new solar panels on Space Station in spacewalk - Sputnik Moldova, 1920, 23.06.2021
Video
Cum instalează astronauții noi panouri solare pe Stația Spațială
Fluxul de știri
0