Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova a semnat cu UE un acord în domeniul apărării și securității

© Sputnik / Rodion ProcaJosep Borrell
Josep Borrell - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2024
Abonare
Moldova a semnat cu UE un acord în domeniul apărării și securității
CHIȘINĂU, 21 mai - Sputnoik. UE și Republica Moldova au semnat marți un acord de parteneriat în domeniul apărării și securității, a anunțat șeful diplomației europene, Josep Borrell, pe rețeaua de socializare X.
„Moldova a devenit prima țară care a încheiat un acord de parteneriat în domeniul securității și apărării cu Uniunea Europeană. Acest parteneriat va spori capacitatea de rezistență a acestei țări. El ne va permite să abordăm împreună provocările comune în materie de securitate, să facem interacțiunea noastră mai eficientă, să explorăm noi domenii de cooperare", a scris el.
Mai devreme, presa a anunțat că Moldova și UE ar fi convenit să aprofundeze parteneriatul de securitate „la un nivel fără precedent”.
S-a menționat că, potrivit propunerii UE, Moldova va face un schimb mai activ de informații cu țările UE, va participa la exerciții militare comune și la programe de achiziții militare.
Noul acord vizează, de asemenea, creșterea nivelului de cooperare între Moldova și UE în combaterea interferențelor străine, a terorismului și a amenințărilor cibernetice.
Proteste la Tbilisi - Sputnik Moldova, 1920, 21.05.2024
Internațional
SUA propun Georgiei mult sprijin în schimbul renunțării la cursul suveranist al Tbilisi
Fluxul de știri
0