Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Prim-ministrul Recean va participa la Consiliul de Asociere RM-UE

© Sputnik / Rodion ProcaDorin Recean
Dorin Recean - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2024
Abonare
La Bruxelles, o delegație moldovenească va discuta despre procesul de integrare europeană a țării.
CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. O delegație moldovenească condusă de premierul Dorin Recean va participa la cea de-a opta reuniune a Consiliului de Asociere Moldova-Uniunea Europeană, care va avea loc la Bruxelles pe 21 mai.
Reuniunea va fi coprezidată de premierul moldovean și Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Joseph Borrell. De asemenea, vor participa la reuniune comisarul european pentru vecinătate și extindere, Oliver Varhely, și vicepremierul moldovean pentru integrare europeană, Cristina Gerasimov.
La Bruxelles, se așteaptă ca delegațiile să discute despre dezvoltarea relațiilor dintre Moldova și UE în contextul implementării Acordului de asociere și a zonei de liber schimb aprofundat și cuprinzător, precum și despre pregătirile pentru deschiderea oficială a negocierilor de aderare.
Agenda reuniunii include discuții privind dialogul politic, reforma justiției, cooperarea în domeniul politicii externe și de securitate, precum și cooperarea economică și sectorială, în special în sectoarele energetic și comercial.
La finalul reuniunii vor fi semnate două documente importante: un acord Republica Moldova-UE privind extinderea cooperării în domeniul securității și apărării și un acord privind participarea Republicii Moldova la programul Uniunii Europene privind ocuparea forței de muncă și inovarea socială (EaSI).
Fluxul de știri
0