Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Pregătirile pentru construcția podului de la Ungheni peste Prut au intrat în linie dreaptă

© Sputnik / Sergey Pivovarov / Accesați arhiva multimediaConstrucția unui pod
Construcția unui pod - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2024
Construcția unui pod. Foto de arhivă
Abonare
Contractul de proiectare și execuție a podului de la Ungheni peste râul Prut va fi semnat în această vară.
CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Secretarul de stat din cadrul Ministerului român al Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, a anunțat că licitația privind atribuirea contractului de proiectare a podului de la Ungheni peste râul Prut este în faza finală, urmând ca până la sfârșitul acestei luni să aibă loc desemnarea câștigătorului, iar, ulterior, în luna iunie - semnarea contractului de proiectare și execuție.
Declarațiile au fostă făcute la reuniunea comisiei mixte România - Republica Moldova înființată pentru construirea acestui pod, a transmis Moldpres.
„Podul peste Prut de la Ungheni face parte din proiectul Autostrăzii A8. Acesta va avea și punct de trecere a frontierei și va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova)”, scrie Moldpres.
Podul va avea o lungime de 260 de metri. Durata contractului va fi de 24 luni, din care 6 luni pentru proiectare și 18 luni pentru execuție, iar sursa de finanțare este asigurată din fonduri europene nerambursabile, în valoare de peste 156 milioane lei românești, fără TVA, prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei CEF.
Potrivit sursei citate, autoritățile examinează posibilitatea construirii unui singur punct vamal pe teritoriul României, în care să își desfășoare activitatea autoritățile ambelor țări.
Fluxul de știri
0