Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministerul german al Apărării cere noi fonduri în sprijinul Ucrainei, potrivit presei

© AP Photo / Martin MeissnerМинистр обороны Германии Борис Писториус на танке Leopard 2 во время презентации в Аугустдорфе
Министр обороны Германии Борис Писториус на танке Leopard 2 во время презентации в Аугустдорфе - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2024
Abonare
Bild: Ministrul german al apărării Pistorius a cerut 3,8 miliarde de euro pentru a ajuta Kievul
CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Ministerul german al Apărării solicită guvernului german 3,8 miliarde de euro suplimentare pentru a ajuta Ucraina, a relatat ziarul Bild, citând surse.
„Ministerul Apărării trage un semnal de alarmă în guvern: potrivit Bild, biroul (ministrului Apărării Boris) Pistorius a raportat un necesar suplimentar de 3,8 miliarde de euro pentru ajutorarea Ucrainei în cadrul anului fiscal curent”, a declarat ziarul.
Potrivit ziarului, Pistorius s-a întâlnit miercuri cu cancelarul german Olaf Scholz iar joi cu ministrul de finanțe Christian Lindner. Solicitarea de fonduri suplimentare urmează să fie supusă aprobării parlamentului în luna iunie. Potrivit ziarului, ministerul de finanțe susține această solicitare.
„Germania nu trebuie să eșueze în consolidarea apărării Ucrainei. Dacă este posibil, ar trebui să livrăm arme suplimentare în acest an. Dacă se poate ajunge la un consens în cadrul guvernului, vom găsi modalități în actualul an fiscal", a declarat pentru ziar un oficial din cadrul ministerului.
Ziarul a relatat că Bundeswehr ar putea solicita o sumă record de 15 miliarde de euro pentru a ajuta anul viitor Kievul.
Rusia consideră că livrările de arme către Ucraina împiedică soluționarea problemei, implică direct țările NATO în conflict, care „se joacă cu focul”.
Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a precizat că orice încărcătură care conține arme pentru Ucraina va fi o țintă legitimă pentru Rusia. El a spus că SUA și NATO sunt implicate direct în conflict, inclusiv nu numai prin furnizarea de arme, ci și prin instruirea personalului în Marea Britanie, Germania, Italia și alte țări. Kremlinul a declarat că pomparea de arme în Ucraina de către Occident nu este favorabilă negocierilor.
Fluxul de știri
0