Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

În mai multe localități din țară au loc alegeri locale

© Sputnik / Osmatesco / Accesați arhiva multimediaМестные выборы в Молдавии
Местные выборы в Молдавии - Sputnik Moldova, 1920, 19.05.2024
Abonare
În nouă localități din Republica Moldova au loc alegeri locale noi și parțiale.
CHIȘINĂU, 19 mai - Sputnik. Duminică, în nouă localități din Moldova au loc alegeri locale noi și parțiale ale primarului și consilierilor locali. În total, sunt deschise 13 centre de votare, care vor funcționa între orele 07.00 și 21.00.
Se așteaptă ca la alegeri să participe 10.700 de cetățeni moldoveni cu drept de vot.
Comisia Electorală Centrală a tipărit 12.114 buletine de vot. Dintre acestea, 3.813 sunt pentru alegerile pentru consiliile locale și 8.301 pentru alegerile pentru primării. Buletinele de vot vor fi redactate atât în limba rusă, cât și în limba moldovenească. Costul unui buletin de vot pentru alegerea unui consilier local este de 1,32 lei, iar pentru alegerea primarului - 0,96 lei.
Noile alegeri locale vor avea loc la 19 mai 2024 în localitățile Cairaclia, raionul Taraclia, Chioselia Rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia. Locuitorii din comuna Tîrnova, raionul Dondușan, orașul Bucovăț, raionul Strășeni, satul Sagaidac, raionul Cimișlia, și comuna Hănăsenii Noi, raionul Leova, vor trebui să aleagă și ei un primar.
În același timp, în localitățile Chioselia rusă și Cotovscoe din UTA Găgăuzia au loc alegeri parțiale ale primarilor, precum și alegeri parțiale ale noului consiliu local din comuna Cealîc, raionul Taraclia.
Fluxul de știri
0