Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Un avion militar american de transport a aterizat pe aeroportul din Chișinău

© AP Photo / Daniel RolandUn avion militar american de marfă C-17 la baza aeriană Ramstein din Germania
Un avion militar american de marfă C-17 la baza aeriană Ramstein din Germania - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2024
Un avion militar american de marfă C-17 la baza aeriană Ramstein din Germania. Foto de arhivă
Abonare
O aeronavă a US Air Force a livrat echipament și militari americani în Republica Moldova pentru a participa la exercițiul „ Peace shield”.
CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. O aeronavă C-17 a Gărzii Naționale Aeriene din Carolina de Nord a aterizat sâmbătă dimineața pe Aeroportul Internațional Chișinău pentru a susține exercițiul Peace shield. Despre aceasta informează Ambasada SUA în Moldova.
Cei 35 de militari ai Gărzii din Carolina de Nord și ai Forțelor Aeriene americane din Europa care au sosit în Moldova vor colabora cu ministerele moldovenești pentru a exersa „tactici de răspuns pentru a asigura siguranța cetățenilor moldoveni în caz de urgență”, a precizat ambasada.
„Statele Unite sunt mândre să lucreze cu guvernul și poporul Republicii Moldova în căutarea unui viitor democratic, prosper și sigur”, a precizat misiunea diplomatică.
Ministerul moldovean al Apărării a declarat că avionul a livrat un lot de echipamente medicale și de armament de apărare neletal care va fi folosit în timpul exercițiului.
Ministerul a subliniat că exercițiul „ Peace Shield” se desfășoară începând cu anul 2009 pentru a evalua unitățile Armatei Naționale în conformitate cu conceptul de capacități operaționale, care este o condiție prealabilă pentru participarea la operațiunile internaționale de menținere a păcii.
Fluxul de știri
0