Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia pledează pentru relații bune cu poporul Republicii Moldova - ambasadorul rus

© Sputnik / Mihai CarausOleg Vasnețov,
Oleg Vasnețov, - Sputnik Moldova, 1920, 18.05.2024
Oleg Vasnețov,. Foto de arhivă
Abonare
Oleg Vasnețov a declarat că poziția Rusiei în relațiile cu Republica Moldova rămâne neschimbată.
CHIȘINĂU, 18 mai - Sputnik. Rusia, ca și până acum, dorește să aibă relații prietenoase cu Moldova, poziția Moscovei în această privință rămâne neschimbată, a declarat ambasadorul rus în Moldova, Oleg Vasnețov, într-un interviu acordat presei ruse.
„Poziția Rusiei în relațiile cu Moldova rămâne neschimbată. Am mai spus-o de multe ori și o voi spune din nou: dorim să avem cele mai bune relații cu poporul moldovenesc multinațional și prietenos", a subliniat el.
Oleg Vasnetsov a menționat abordarea consecventă a Rusiei în ceea ce privește consolidarea statalității moldovenești, precum și în ceea ce privește soluționarea pașnică a problemei transnistrene. El a subliniat că Tratatul de prietenie și cooperare, semnat de cei doi președinți în 2001, servește drept bază a relațiilor bilaterale.
„Noi susținem în mod consecvent consolidarea statalității moldovenești, păstrarea neutralității, care este prevăzută în Constituția țării, precum și soluționarea pașnică la masa de negocieri a diferendului transnistrean, asupra căreia în ultima vreme s-a insistat ca Chișinăul să revină”, a spus diplomatul.
El și-a exprimat convingerea că „în aceste condiții, este posibilă dezvoltarea și consolidarea relațiilor de prietenie de secole între popoarele noastre pe baza pragmatismului și a beneficiilor reciproce în modul cel mai eficient posibil”.
Fluxul de știri
0