Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Putin s-a întâlnit cu Xi Jinping la Beijing

© Sputnik / Сергей Бобылев / Accesați arhiva multimediaXi Jinping și Vladimir Putin
Xi Jinping și Vladimir Putin - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2024
Xi Jinping și Vladimir Putin
Abonare
Putin s-a întâlnit cu Xi Jinping la Beijing, iar la negocieri sunt prezenți și membri ai noului guvern rus.
CHIȘINĂU, 16 mai – Sputnik. Înainte de tratativele dintre Vladimir Putin și Xi Jinping a avut loc o ceremonie de salutare a președintelui rus în piața din fața Casei Adunării Poporului.
„Este de o importanță fundamentală ca relațiile dintre Rusia și China să nu fie oportuniste și să nu fie îndreptate împotriva nimănui. Cooperarea noastră în afacerile internaționale acționează astăzi ca unul dintre principalii factori de stabilizare pe arena internațională”, a declarat Putin.
Președintele rus a subliniat că Rusia și China sunt „hotărâte să armonizeze în continuare procesele de integrare în spațiul eurasiatic”.
La rândul său liderul chinez a subliniat faptul că relațiile dintre cele două țări s-au consolidat în condiții dificile.
„În ultimele trei sferturi de secol, relațiile ruso-chineze s-au consolidat în condiții dificile, au rezistat testului unei situații internaționale volatile, iar astăzi reprezintă un punct de referință al relațiilor dintre marile puteri și țările vecine, caracterizate de respect reciproc, încredere, prietenie și beneficii reciproce”, a spus Xi Jinping.
El a adăugat că China „intenționează să fie, ca întotdeauna, buni vecini, prieteni de încredere și parteneri de încredere cu Rusia”.
Подготовка к форуму Россия - исламский мир: KAZANFORUM 2024 - Sputnik Moldova, 1920, 15.05.2024
Rusia
Forumul Economic Internațional „Rusia - Lumea Islamică” s-a deschis la Kazan
Fluxul de știri
0