Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Kabulul afirmă că este pregătit să semneze un acord de tranzit de mărfuri cu Moscova

© Host photo agency: RIA Novosti / Accesați arhiva multimediaministrul afgan interimar al Industriei și Comerțului, Nuriddin Azizi
ministrul afgan interimar al Industriei și Comerțului, Nuriddin Azizi - Sputnik Moldova, 1920, 16.05.2024
ministrul afgan interimar al Industriei și Comerțului, Nuriddin Azizi. Foto de arhivă
Abonare
Ministrul interimar Azizi: Kabulul este pregătit să semneze un acord de tranzit de mărfuri cu Moscova
CHIȘINĂU, 16 mai - Sputnik. Afganistanul este gata să semneze un acord cu o serie de țări, inclusiv cu Rusia, privind tranzitul de mărfuri către Asia de Sud, a declarat ministrul afgan interimar al Industriei și Comerțului, Nuriddin Azizi.
Potrivit lui, Afganistanul poate deveni un punct de tranzit al mărfurilor către Asia de Sud.
„Suntem pregătiți să semnăm un acord de tranzit (de bunuri) cu Turkmenistanul, Pakistanul și Rusia, care ar crea o oportunitate pentru tranzitul de bunuri cu costuri mai mici și o capacitate ridicată”, a declarat el în timpul unui eveniment în cadrul forumului economic internațional Russia-Islamic World: KazanForum.
De asemenea, Azizi a declarat că Afganistanul este pregătit să lanseze în curând un plan pentru un centru logistic în Herat pentru continuarea transporturilor regionale de bunuri, proiect despre care a spus că a fost convenit cu Turkmenistanul și Kazahstanul.
Forumul economic internațional al Rusiei și al țărilor din Organizația de Cooperare Islamică „Rusia - Lumea Islamică: KazanForum” se desfășoară la Kazan în perioada 14-19 mai.
Fluxul de știri
0